Grahamsscones

Här kommer en lite nyttigare variant på de klassiska sconesen!
Recept:

  • 250 gram kesella/kvarg
  • 50 gram smör
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • En nypa salt
Gör så här:

Börja med att sätta på ugnen på 200 grader.

  1. Nyp ihop mjöl och smör till en jämn mjöl/smör blandning.
  2. blanda i bakpulver och salt.
  3. knäck i ägg och kesella. Rör runt.
  4. Forma till en stor kaka eller flera mindre scones.
  5. Pensla med ägg och "dekorera" med frön/nötter (om man vill). Jag tog hackad mandel.
  6. Grädda tills de ser gyllenbruna ut.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0